FOTO UTRINKI ORATORIJA 2017

Naš oratorij v Vodicah se je začel v nedeljo, 2. 7. 2017, s sveto mašo. Prijavilo se nas je 110 otrok vseh starosti, animiralo pa nas je 26 zabavnih animatorjev. Po dvigu zastave smo se razvrstili v starostne skupine. Sestavili smo tudi zanimiva imena skupin, ki pa so bila: Račke, Dunajski zrezki, Angelčki, Bombončki, Požrešni čarovniki, Fantastičnih 11, Leni, NK nič in Marija pomagaj. Vsak dan smo si v Kulturnem domu ogledali igrico, ki so jo za nas odigrali animatorji. Letos je bilo geslo oratorija Dotik nebes, govorili pa smo predvsem o Mariji in njenem dobrosrčnem značaju. Odigrani so bili dogodki, ko je Marija odšla k Elizabeti, ko sta z Jožefom odšla v Betlehem in je rodila Jezusa, ko nekoč nista vedela kje je in sta ga našla v templju, ko je bila ob njem, ko je umrl in ko se jim je prikazoval. Igrica je bila zelo zanimiva in poučna. Po njej so povedali simbol dneva, o katerem smo razmišljali na katehezah, se pogovorili o igri in prebirali poučne zgodbice. Seveda nismo samo delali, vendar se tudi igrali različne zabavne igre in se »non stop« smejali. Po katehezah smo odšli v cerkev in prepevali. Nato smo se mastili s piškoti v kuharski delavnici, se učili veščin hip-hopa v plesni, žagali in brusili, ko smo izdelovali križce in krožce iz lesa, ustvarjali pošasti in denarnice iz blaga, zapestnice, športali v športni delavnici, izdelovali sovice, žogice, risali na prava slikarska platna, se učili juda, peli in  izdelovali prekrasne umetnine iz vžigalic. Po delavnicah je sledilo kosilo. Po okusnem obroku, ki je napolnil naše želodčke smo imeli velike igre.

V torek je bil že drugo leto zapored nočni oratorij, ki je bil kot lani zelo razburljiv. Najprej smo se igrali in delali zapestnice, nato pa smo si v pastoralnem domu, v katerem smo tudi spali, ogledali film o Tončki Rajnik, ki se ji je zgodil čudež na Brezjah. Nato smo odšli na nočni obhod po Vodicah in zatem odšli spat. Zjutraj smo pojedli zajtrk, prišli pa so še ostali, ki niso prespali. Dopoldne so nas obiskali vitezi iz Blejskega gradu in nam predstavili viteško opremo in nas poučili o bojih. Posebno nam je bilo zanimivo, ko smo opremo lahko poiskusili na sebi. Popoldne smo imeli vodne igre. Prišli so gasilci iz PGD Vodice in nas špricali ter s tem poskrbeli za super vzdušje.

V četrtek smo imeli izlet v neznano. Najprej smo si ogledali vojašnico Edvarda Peperka v Ljubljani. Spoznali smo opremo vojakov, prvo pomoč in se porisali po obrazih z njihovo zaščitno barvo. Kot zanimivost: za vojaka moraš skočiti v daljino z mesta 170 cm, skloniti pa za 40 cm. Spoznali smo tudi našo najboljšo atletinjo Marušo Mišmaš. Po zanimivem ogledu vojašnice in odlični malici smo odšli na kopanje v Vodno mesto Atlantis. »Potunkali« smo kar nekaj animatorjev.

V petek je med velikimi igrami, ki so bile ta dan zaradi prevročega vremena dopoldne, prišla novinarka z radia Ognjišče in nas intervjuvala za Sobotno iskrico.

V soboto smo imeli dopoldne kateheze in delavnice ter kosilo, nato pa so prišli starši, s katerimi smo imeli skupno zaključno sveto mašo. Domov smo prišli utrujeni, vendar navdušeni, polni novih izkušenj in novih prijateljstev. Naslednje leto sigurno pridemo!

Drugo leto se nam pridružite vsi, tudi tisti, ki niste verni, saj se boste zabavali in dopolnili čas, ko se dolgočasite doma pred TV. S seboj pripeljite še kakšnega prijatelja, če pa pridete sami, se ne sekirajte, saj boste tu našli nove.

Imeli smo se lepo in se vidimo naslednje leto!

Ana Plevel in Eva Jenko