Nadaljevanje verouka

KAKO BO Z VEROUKOM?

Smo sredi meseca maja, ko smo imeli v župniji prvo obhajilo in birmo. Ker se šolsko in veroučno leto bližata koncu, bo potrebno zaključiti ocene tudi pri verouku. V tem tednu (od 18. 5. 2020 dalje) bodo šli učenci 1. triade že v šolo, zato bomo prihodnji teden, od 25. 5. 2020 dalje, pričeli tudi z zaključevanjem veroučne snovi. V glavnem bomo verouk zaključevali.

Prvoobhajanci naj imajo narejene naloge do 26., s poudarkom na 23. in 24., da bodo pripravljeni za prvo spoved in obhajilo. Ne vemo sicer, kdaj bo prvo sveto obhajilo izvedljivo. Po trenutnih navodilih naj bi prvo obhajilo prejelo le pet prvoobhajancev naenkrat, kar je za nas nesprejemljivo. Malo bomo počakali. Upamo, da se bodo stvari morda bolj sprostile.

Tudi z birmanci bomo nadaljevali, da bodo pripravljeni, ko bo določen datum birme. Skupaj z animatorji skušajte predelati čim več, posamezne skupine pa se lahko oglasite z vprašanji, če vam kaj ni razumljivo.

Kaj se pričakuje od ostalih veroučencev?

1. razred:

  • naloge: naj rešijo vsaj do strani 57
  • znanje: Otrok naj se zna spoštljivo pokrižati in moliti sveti angel in zdrava Marija.

 

3. razred:

  • naloge: naj rešijo vsaj do 26. lekcije in 30. ponavljanje
  • znanje: Otrok naj zna našteti 5 stvari za dobro spoved. Naj zna s svojimi besedami razložiti, kaj posebnega se zgodi pri sv. maši in kako prejme Jezusa.

 

4. razred:

  • naloge: naj rešijo vsaj do 24. lekcije
  • znanje: Otrok zna po vrsti našteti 10 božjih zapovedi in ve, kaj posamezna pomeni.

 

5. razred:

  • naloge: naj rešijo vsaj do 27. lekcije (vsaj 2 popolnoma rešeni strani pri vsaki lekciji)
  • znanje: Otrok zna našteti 7 svetih zakramentov in kaj bistvenega se pri vsakem zgodi. Otrok ve, kateri so časi v cerkvenem letu (pomaga naj si z DZ na str. 123).

 

6. in 7. razred naj reši naloge do 22. lekcije in iz teh nalog bodo tudi vprašanja za oceno. Tisti, ki ni pisal prvega dela, ali je pisal slabo, bo vprašan tudi za prvi del.

 

9. razred: Ker smo večino snovi obdelali, se boste lahko oglasili po dva, s seboj prinesli oba zvezka in bomo zaključevali.

Slomškovo bralno priznanje:

Otroci, ki ste v tem času prebrali še kakšno knjigo, na list zapišite naslov knjige in nekaj stavkov, kaj ste si najbolj zapomnili in kaj vam je bilo ob prebranem všeč. 
Podpisane liste prinesite k verouku in oddajte s. Klari (starejši lahko tudi g. župniku) lahko pa jih oddate tudi na e-naslov 
klara.jarc@ssfcr.org .Tisti, ki ste si knjige izposodili pri sestri, jih v času zaključevanja verouka tudi vrnite.