Verouk od doma

Dragi učenci verouka, dragi starši!

Ker je ponovno pouk doma, bo potrebno, da se tudi pri verouku temu prilagodimo. Tisti, ki jih uči župnik bodite pozorni na navodila na spletni strani župnije, tisti, ki ste ob začetku leta posredovali svoje e- naslove, pa boste dobili preko teh naslovov tudi bolj natančna navodila in kakšno gradivo. Tisti, ki jih učita sestri katehistinji, pa ste že dobili navodila preko e- naslovov.

2. razred – bodoči prvoobhajanci imate sedaj na vrsti 7. lekcijo o krstu: Bog me je poklical po imenu. Starši boste dobili gradivo ob katerem se boste pogovorili z otroki o krstu.

6. razred Na vrsti je 6. Lekcija o lahkovernih ljudeh, kjer lahko širšo snov preberete v Svetem pismu.

7. razred Na vrsti je 6. Lekcija o odraščanju, kjer se lahko veliko pogovarjate s starši, morda bodo tu še boljši  učitelji, kot bi bil jaz.

8. razred – birmanci. Z vašimi animatorji smo se že dogovorili, kako boste delali, boste pa  tisti, ki ste oddali svoje e- naslove dobili še kakšno dodatno gradivo, ki ga bodo dobili tudi animatorji. Če bo kakšno vprašanje pa lahko vprašate nje, ali pa tudi mene, preko e- pošte.

9. razred – Vi ste pa že »diplomirani birmanci« zato boste samo znali predelati snov:  Biti zavrnjen (Jezusa so zavrnili) in napisati, kar učbenik zahteva.

Po tej snovi bomo potem nadaljevali tudi naprej, dokler bo učenje od doma, upam da ne predolgo. Tisti, ki niste še posredovali svojih e – naslovov, to naredite čim prej, da boste lahko dobili sporočilo, na svoj naslov.

Ostanite zdravi in se z veseljem učite. Tudi iz teh neprijetnih okoliščin se skušajmo nekaj naučiti za življenje.

 

Vodice 10. 11.  2020                                                           France Mervar, župnik